У Держдепі назвали можливі наслідки для РФ за нову агресію проти України

У Держдепі назвали можливі наслідки для РФ за нову агресію проти України

Укрінформ
Заступниця держсекретаря США Венді Шерман заявила, що на переговорах у Женеві делегація РФ запевнила у відсутності планів вторгнення в Україну, а пересування військ - це лише «навчання».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

«Але я хотіла б зазначити, що про ці навчання нікого не поставили до відома заздалегідь… тож росіяни можуть довести, що вони насправді не мають таких намірів, якщо підуть на деескалацію та повернуть війська до казарм», - заявила Шерман.

За її словами, Сполучені Штати запропонували декілька варіантів, які допоможуть деескалації, зокрема – встановити обмеження на кількість військ, залучених до навчань. Окрім цього, США запропонували провести перемовини щодо обмеження ракетного озброєння. Водночас, за словами Шерман, американські дипломати відкинули всі вимоги Росії, зокрема стосовно зобов’язань не приймати Україну до НАТО.

«Ми не дозволимо нікому впливати на політику НАТО щодо «відкритих дверей», яка завжди була центральною для Альянсу», - наголосила заступниця держсекретаря.

Вона додала, що американська делегація донесла до росіян, що будь-яке вторгнення матиме «велику ціну та наслідки набагато масштабніші, ніж ті, що були у 2014 році». У тому числі, за словами Шерман, може йтися про санкції проти ключових фінансових інституцій РФ, обмеження експорту, а також «розгортання сил НАТО на території наших союзників» і підвищена допомога Україні у сфері безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок у Женеві американська та російська офіційні делегації провели одноденну зустріч, спрямовану на дипломатичний пошук шляхів до послаблення напруженості в Європі. Делегація США відкинула будь-які можливості згортання політики відкритих дверей НАТО для інших країн, у тому числі для України.

Фото: @DeputySecState

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-