Кулеба домовився з главою МЗС Чехії про спільні кроки задля стримування Росії

Кулеба домовився з главою МЗС Чехії про спільні кроки задля стримування Росії

Укрінформ
Міністри закордонних справ України і Чехії Дмитро Кулеба та Ян Ліпавський домовилися про спільні кроки задля стримування Росії від розширення агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МЗС за підсумками телефонної розмови міністрів. 

«Глави української та чеської дипломатій узгодили позиції України та Чехії на тлі агресивних дій РФ та напередодні низки дипломатичних контактів між США, НАТО, ОБСЄ та Російською Федерацією… Ян Ліпавський підтвердив, що Чехія залишається надійним другом України та твердо стоїть на боці українського народу в його боротьбі за захист суверенітету та територіальної цілісності України. Міністри домовилися про спільні кроки задля стримування РФ від подальшої агресії», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Там додали, що сторони також домовилися про спільний візит до України міністрів закордонних справ Австрії, Чехії і Словаччини, який вони планують здійснити в лютому на запрошення українського колеги.

Крім того, під час розмови йшлося про підготовку Чехії до головування в Європейському Союзі у другій половині 2022 року. Чеський міністр запевнив Кулебу, що європейська інтеграція України буде важливим пріоритетом головування Чехії в ЄС, а також висловив підтримку формату Асоційованого тріо України, Грузії та Молдови.

Глави української та чеської дипломатій приділили окрему увагу ситуації в Центральній Європі та шляхам зміцнення відносин між центральноєвропейськими країнами.

Міністри окремо обговорили розвиток Кримської платформи. Ян Ліпавський запевнив Дмитра Кулебу у повній підтримці Чеською Республікою цього важливого міжнародного формату.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ України та Великої Британії Дмитро Кулеба та Ліз Трасс під час телефонної розмови 4 січня скоординували позиції держав на тлі агресивних дій Російської Федерації

Фото: Дмитро Кулеба, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-