Дружина Гогілашвілі є помічницею Президента, але не має доступу до держтаємниці – ОП

Дружина Гогілашвілі є помічницею Президента, але не має доступу до держтаємниці – ОП

Укрінформ
Дружина колишнього заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі, особиста помічниця Президента Володимира Зеленського Марія Левченко офіційно працює із Президентом, але не має доступу до держтаємниці.

Як передає Укрінформ про це радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк повідомив в інтерв’ю «Фактам».

«Марія Валентинівна Левченко не допущена до держтаємниці й вона не присутня на таких нарадах. Тут точно немає жодних регламентних порушень. Левченко — особистий асистент Володимира Зеленського ще з часів «Кварталу». Вона займається його робочим графіком», - повідомив Подоляк.

За словами радника керівника Офісу Президента, відмова Гогілашвілі від російського громадянства була оформлена ще до його призначення заступником міністра.

Також Подоляк додав, що Левченко наразі вже працевлаштована в Офісі Президента.

Відповідну інформацію, що Левченко обіймає посаду заступника керівника Офісу Президента України - керівника служби забезпечення заходів президента підтвердила народний депутат партії «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко у Телеграмі, опублікувавши відповідь на депутатське звернення.

«Також повідомляємо, що Левченко Марія Валентинівна працює на посаді заступника керівника Офісу Президента України - керівника служби забезпечення заходів Президента», - йдеться в документі.

Як повідомляв Укрінформ, 28 грудня Державне бюро розслідувань відкрило два кримінальні провадження стосовно ексзаступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі.

Гогілашвілі 11 грудня влаштував скандал на блокпосту при в'їзді в Донецьку область через те, що його автомобіль зупинили й попросили показати документи.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що ініціює дисциплінарне провадження щодо свого заступника. Він додав, що особисто вивчить усі деталі того, що сталося, і «прийме відповідні управлінські рішення».

Президент Володимир Зеленський 12 грудня закликав Кабінет Міністрів розглянути питання про звільнення Гогілашвілі у зв’язку з інцидентом.

13 грудня Кабмін звільнив Гогілашвілі з посади заступника міністра внутрішніх справ за власним бажанням.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-