Данілов заявив, що Росія зараз фізично не здатна до великого вторгнення в Україну

Данілов заявив, що Росія зараз фізично не здатна до великого вторгнення в Україну

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов запевнив, що наразі Російська Федерація навіть фізично не може здійснити велике вторгнення на територію України, і закликав українців святкувати спокійно.

Про це він зазначив на брифінгу за результатами засідання РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші фахівці кажуть, що великого вторгнення Російська Федерація не може робити навіть фізично на сьогодні на територію нашої країни", - сказав Данілов.

Він пояснив, що на кордоні є "невеличке збільшення" російської військової присутності, але наголосив, що воно "не є для нас надто критичним" і ситуація знаходиться під контролем.

"Відпочивайте спокійно, святкуйте. Зараз іде велика інформаційна кампанія, але ми не бачимо сьогодні прямої загрози для нашої держави", - наголосив Данілов.

Водночас секретар РНБО не виключив, що у Кремлі може бути прийняте "якесь інше рішення" щодо можливого вторгнення в Україні, однак пообіцяв, що у такому разі українська сторона реагуватиме відповідно.

Також Данілов підкреслив, що наразі для Росії питання номер один є внутрішня дестабілізація всередині України й вони над цим "наполегливо працюють".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-