Блінкен обговорив з польським колегою Рау співпрацю задля підтримки України

Блінкен обговорив з польським колегою Рау співпрацю задля підтримки України

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен запевнив главу МЗС Польщі Збігнєва Рау в тому, що на Росію чекають серйозні наслідки в разі подальшої агресії проти України.

Про це йшлося у телефонній розмові Блінкена і Рау, яка відбулась у вівторок на прохання американської сторони, передає Укрінформу із посиланням на МЗС Польщі.

“Глави дипломатії Польщі та США обговорили актуальну безпекову ситуацію в Європі, зокрема ескалацію дій Російської Федерації проти України, а також проведення Білоруссю гібридної атаки біля кордону з Польщею. Держсекретар Блінкен повторив слова президента Байдена про рішучу реакцію США і союзників у разі російської агресії в Україні”,- йдеться у повідомленні.

Як зазначається, коментуючи ситуацію в Україні та Білорусі, Блінкен наголосив на близькій союзницькій співпраці в рамках ОБСЄ у період польського головування в цій організації протягом 2022 року. Співрозмовники підкреслили потребу координації дій для підтримки суверенітету й територіальної цілісності України та підтвердили, що будь-яка подальша військова агресія матиме серйозні наслідки для Росії.

У МЗС Польщі додали, що очільники зовнішньополітичних відомств обох країн погодилися, що діалог з Росією має спиратися на принципах дипломатії та стримування, базуючись на тісній координації між союзниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-