Зеленський: СБУ перестала бути кошмаром для бізнесу і стала кошмаром для зрадників

Зеленський: СБУ перестала бути кошмаром для бізнесу і стала кошмаром для зрадників

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що Служба безпеки України вже не створює проблем для бізнесу, а стала "кошмаром"для зрадників, сепаратистів і контрабандистів.

Про це він сказав на підсумковому засіданні колегії СБУ, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

Підбиваючи підсумки року, що минає, Президент зазначив, зокрема, що спецслужба нарешті перестала бути кошмаром для бізнесу, і це, як зауважили в ОП, відзначив представник Ради бізнес-омбудсмена, і «стала кошмаром для зрадників, сепаратистів, контрабандистів» та інших злодіїв, щодо яких були застосовані санкції за рішеннями Ради національної безпеки та оборони.

«У цьому контексті я хочу подякувати за важливу інформацію та пропозиції для засідань РНБО. Ми зробили для захисту нашої безпеки багато важливих речей, які мали бути зроблені ще у 2014 році», – констатував Зеленський.

На думку Глави держави, зміни в діяльності СБУ помічає не лише українське суспільство, а й міжнародні партнери.

«Ця трансформація – логічний початок змін. Попри оптимізацію структури та скорочення деяких функцій СБУ, для нас важливо, щоб найкращі кадри залишалися в лавах СБУ», – наголосив він і додав, що роботи в напрямі безпеки у 2022 році буде чимало.

Так, Президент визначив, що забезпечення безпеки України у найширших її вимірах сьогодні є найпершим пріоритетом держави.

«Безпека України має широкий вимір. Це захищені кордони, захищена критична інфраструктура, захищена економічна та енергетична незалежність», – сказав глава держави.

За його словами, громадяни й держава мають бути убезпечені від терактів і вільні від ворожої пропаганди.

«Це – найбільш актуальний запит кожного з нас, нашого суспільства. Це та багато іншого перебуває під моїм особистим контролем завдяки вам – ключовим особам, які борються за нашу незалежність щодня. Це і є ключовим завданням для кожного з нас», – додав Зеленський.

Серед найважливіших завдань на наступний рік Президент назвав захист національних інтересів і державності, протидію російській агресії та гібридній війні, захист критичної інфраструктури, контррозвідувальну діяльність.

Другим важливим напрямом він відзначив боротьбу з тероризмом в усіх його проявах.

Крім того, Глава держави підкреслив, що третій напрям – кібербезпека, зокрема захист інформаційних ресурсів держави й блокування впливу пропаганди.

«Це сильні дестабілізаційні чинники, які будуть використовувати як ззовні, так і, на жаль, зсередини нашої країни. Я розраховую на вашу успішну протидію їм на обох напрямах», – зазначив Президент.

Водночас він висловив переконання, що в офіцерів СБУ вистачає досвіду, вмінь та навичок, щоб успішно виконати всі поставлені завдання.

Глава держави вручив співробітникам Служби безпеки державні нагороди та ордери на квартири.

Зі свого боку голова СБУ Іван Баканов наголосив, що у 2021 році спецслужба у співпраці з представниками інших силових структур успішно справлялася з ключовими загрозами державній безпеці. Зокрема, за його даними, це масштабні військові навчання на кордоні, вибори до російських органів влади на окупованих територіях України, міграційна криза на кордоні Білорусі та країн ЄС, кібератаки на органи влади та проведення спеціальних інформаційних операцій проти нашої країни.

«Це був рік системного захисту інтересів держави. СБУ стала дієвим інструментом у роботі РНБО. Ми скоординовано й ефективно протидіяли гібридній війні, дестабілізації, працювали над збереженням економічного потенціалу країни», – зауважив Баканов.

Водночас він наголосив, що гібридна війна стає дедалі інтенсивнішою та набуває нових форм, спецслужби РФ технічно й кадрово підсилили підрозділи, які працюють проти України, їхня диверсійно-підривна робота та вербувальна активність зростатиме.

«Роль Служби безпеки у збереженні української державності посилюється. Від сучасної та компетентної спецслужби залежать державна безпека і внутрішня стабільність у країні», – підкреслив Баканов.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-