МЗС спростовує заяву Путіна про нібито підготовку «наступу України на Донбас»

МЗС спростовує заяву Путіна про нібито підготовку «наступу України на Донбас»

Укрінформ
Заява президента РФ Володимира Путіна про нібито підготовку Україною «військової операції» на сході не відповідає дійсності. Україна прагне виключно миру.

Про це йдеться у переданому Укрінформу коментарі речника МЗС Олега Ніколенка.

«Заява президента Росії про нібито підготовку Україною «військової операції» на Донбасі не відповідає дійсності», - заявив Ніколенко.

Він зауважив, що Україна прагне виключно миру і що постійні зусилля українського керівництва задля зрушення з місця мирного процесу, насамперед у нормандському форматі, яскраво ілюструють відданість України політико-дипломатичному шляху врегулювання збройного конфлікту.

«Ба більше, глава Офісу Президента України та наша делегація в Тристоронній контактній групі проробили титанічну роботу, аби вчора добитися відновлення режиму припинення вогню», - зазначив Ніколенко.

МЗС також закликав РФ сконцентруватися на виконанні домовленостей про припинення вогню та завершенні міжнародного збройного конфлікту на сході України.

«Люди по обидві сторони лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях заслуговують на мир і спокій, особливо напередодні новорічних свят», - наголосив речник міністерства.

У четвер президент Росії Володимир Путін під час великої пресконференції заявив, що "Україна, можливо, готується до військової операції".

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня екретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км наразі знаходиться 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі.

НАТО попередило Росію, що такий крок матиме далекосяжні "стратегічні та економічні" наслідки.

Москва заперечує побоювання вторгнення в Україну та пояснює мобілізацію тим, щоб не допустити вступу України в НАТО.

5 грудня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що загальна чисельність російських військ біля кордону України може зрости до 175 тисяч.

За словами заступника міністра оборони Ганни Маляр, ситуація навколо українських кордонів залишається складною, РФ продовжує перекидати війська для підтримки напруження в регіоні.

США та Євросоюз зберігають послідовну підтримку України на тлі військової ескалації з боку РФ. Вашингтон і Брюссель проводять постійні консультації щодо вироблення спільної позиції у відповідь на ворожу риторику з боку Росії та концентрацію її військ поблизу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-