Біля кордону зараз така кількість військ РФ, що не загрожує Україні - Данілов

Біля кордону зараз така кількість військ РФ, що не загрожує Україні - Данілов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов запевнив, що ситуація на україно-російському кордоні зараз контрольована, наявна кількість особового складу військових угруповань Росії не становить загрози.

Про це він заявив під час презентації системи моніторингу користування надрами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що сьогодні є, можу сказати, ми відслідковуємо ситуацію, вона знаходиться під контролем. Навчання вони проводять постійно, інша справа, що раніше на це не так звертали увагу", - сказав секретар РНБО.

Він підкреслив, що загалом загроза Україні з боку РФ є постійною ще з 2014 року. Водночас Данілов зауважив, що нині кількість військовослужбовців РФ на кордоні не є загрозливою для України, а пересування техніки відбувається постійно.

У цьому контексті він додав, що українська сторона "нічого не відкидає", а наша розвідка працює "дай Боже кожному".

Секретар РНБО також розповів, що після нещодавньої розмови президентів України та США ситуація не змінилася й перебуває "в тій же стадії"

"Російська Федерація хоче підіймати планку, щоб з нею почали всі спілкуватися. Спілкування потрібне, але не за рахунок нашого суверенітету. Компроміс є можливим, але треба розуміти, що в будь-якого компромісу є межа, яку ми не можемо переступити", - наголосив Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що загальна чисельність російських військ біля кордону України може зрости до 175 тисяч.

Він також заявив Financial Times, що стратегія не провокувати Росію не працює і не працюватиме. Резніков нагадав, що Росія вдерлася до Грузії у 2008, хоча Німеччина й Франція блокували вступ країни до НАТО. Тоді вони теж побоювалися, що можуть Росію якось спровокувати. Тепер Росія гучно вимагає від Заходу "гарантій", що там не візьмуть до НАТО Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-