Доказів причетності Порошенка до держзради та фінансування тероризму немає - адвокати

Доказів причетності Порошенка до держзради та фінансування тероризму немає - адвокати

Укрінформ
Адвокати п’ятого президента Петра Порошенка вважають, що у слідства немає доказів у причетності його до державної зради та сприяння діяльності терористичних організацій у справі про постачання вугілля з окупованих територій.

Про це під час пресконференції у понеділок заявили адвокати Ігор Головань та Ілля Новіков, передає Укрінформ.

“Той здогад, що у слідства нічого немає, підтвердився. Нам розповідали про якихось свідків і експертизи, але ми розуміємо, що сама історія не варта взагалі нічого, оскільки постачання вугілля на той час — це було єдине можливе рішення, яким була врятована Україна, яким було забезпечено енергетичну безпеку держави”, - сказав Головань.

Він також звинуватив у некомпетентності працівників Служби безпеки, які говорять про причетність Порошенка до розірвання торгових контрактів на постачання вугілля з Південно-Африканської Республіки і натомість укладання угод з представниками ОРДЛО.

“Це говорить про їх некомпетентність. Вони, може, і знають реальні обставини справи, але змушені брехати під тиском Офісу Президента. Чому ж ми зараз не завалені вугіллям з ПАР?”- говорить адвокат.

Натомість його колега Новіков зазначив, що оголошення підозри Порошенку саме зараз покликане бажанням слідства відволікти суспільство новорічними святами від справи Порошенка. Він висловив сподівання, що цього зробити не вдасться.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 20 грудня, виконувач обов’язків генпрокурора Олексій Симоненко підписав повідомлення про підозру експрезиденту Петру Порошенку у справі постачання вугілля з окупованих територій.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

У вересні-листопаді 2021 року у вказаному провадженні вже повідомлено про підозру ще одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики.

Вони підозрюються у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля. На думку слідства, своїми діями фігуранти провадження поставили енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій, що у свою чергу підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергетичних ресурсів, а також надало РФ ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.

Провадження здійснюється ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-