Зеленський наполягає на потужних санкціях для попередження ескалації з боку РФ

Зеленський наполягає на потужних санкціях для попередження ескалації з боку РФ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що світ повинен застосовувати превентивні заходи й вводити санкції проти Росії, а не реагувати вже після початку ескалації ситуації з її боку.

Про це він заявив під час спільної з президентами Польщі Анджеєм Дудою та Литви Гітанасом Наусєдою пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Передумов, чому Президент Російської Федерації зробить крок назад, я, чесно кажучи, не бачу. Тому вважаю, навпаки, повинні бути потужні превентивні речі, потужні серйозні санкції, щоб навіть не було жодної думки щодо ескалації в будь-який регіон, тому що ми бачимо, що вже питання не тільки пов'язано з Україною, а в будь-яку державу ЄС", - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, у понеділок відбувся саміт лідерів Люблінського трикутника - президентів України, Польщі та Литви в резиденції “Синьогора” в с. Гута Івано-Франківської області.

Президент Володимир Зеленський 15 грудня після саміту Східного партнерства заявив, що міжнародна спільнота має застосовувати санкції проти Російської Федерації не після можливої ескалації нею ситуації щодо України, а до неї.

Європарламент 16 грудня ухвалив резолюцію щодо ситуації з безпеки вздовж кордонів України та на тимчасово окупованих територіях, яка засуджує військове нарощування російських сил навколо України та закликає РФ відвести війська та дотримуватися власних міжнародних зобов’язань.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-