Прем'єрка Фінляндії: Якщо РФ нападе на Україну, на неї чекають жорсткі наслідки

Прем'єрка Фінляндії: Якщо РФ нападе на Україну, на неї чекають жорсткі наслідки

Укрінформ
Очільниця фінського уряду Санна Марін упевнена, що ймовірна ескалація ситуації між Росією та Україною може спричинити запровадження набагато жорсткіших санкцій проти Москви з боку США та ЄС.

Як повідомляє Укрінформ, про це вона заявила в інтерв'ю радіостанції Yle Radio Suomi.

«Якщо Росія нападе на Україну чи іншими шляхами спричинить ескалацію ситуації, це матиме серйозні наслідки. Як США, так і Європа запровадять дуже жорсткі санкції, набагато жорсткіші, ніж досі», - наголосила Марін.

За її словами, Росії треба самій прагнути зняття напруженості і діяти відповідно до попередніх домовленостей.

"На Росії лежить велика відповідальність за те, щоб ситуація не погіршувалася", - додала Марін.

Як повідомлялося, впродовж останніх тижнів Росія сконцентрувала близько 100 тисяч військових на кордоні з Україною. Ці маневри є приводом для великого занепокоєння з боку західних країн через побоювання щодо нападу Москви. НАТО попередив Росію, що подібний крок матиме далекосяжні "стратегічні та економічні" наслідки. Москва заперечує побоювання щодо намірів вторгнення в Україну та пояснює мобілізацію тим, аби не допустити вступу України до НАТО.

5 грудня міністр оборони Олексій Рєзніков заявив, що загальна чисельність російських військ біля кордону України може зрости до 175 тисяч.

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, ситуація довкола українських кордонів лишається складною, РФ продовжує перекидати війська для підтримки напруженості в регіоні.

Фото: Pool/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-