Глава Міноборони Литви: Ми готові передати Україні летальну зброю

Глава Міноборони Литви: Ми готові передати Україні летальну зброю

Укрінформ
Міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що його країна готова всіма способами підтримувати Україну на тлі ймовірного нового вторгнення Росії та передати нам летальну зброю.

Про це Анушаускас заявив на пресконференції в Руклі 19 грудня, передає Укрінформ із посиланням на литовські ЗМІ.

«Необхідно всіляко підтримати Україну, і Литва готова до цього, включно з переданням Україні летальної зброї», – цитує Анушаускаса видання LRT.

Міністр не уточнив, про яку саме зброю йдеться та коли Україна може на неї розраховувати, зазначає видання Diena.

«Зараз я не буду відповідати прямо, це питання багатосторонньої угоди, тому що залучено кілька держав, не тільки донора й одержувача озброєння, але й виробника та постачальника», ㅡ сказав Анушаускас.

Про готовність Литви передати Україні летальну зброю Анушаускас розповів на спільній пресконференції з міністром оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт, яка прибула до Литви з візитом до солдатів своєї країни.

«Бачачи, що відбувається на кордонах України, я можу лише уявити, як би почулося наше суспільство, якби вас тут не було. Постійна присутність Німеччини та інших союзників по НАТО в Литві є головним гарантом нашої безпеки, а Німеччина інвестує у військову інфраструктуру Литви. Це свідчить про сильну відданість безпеці нашого регіону», – цитує Анушаускаса телеканал TV3.

Нагадаємо: напередодні міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Україні потрібна реальна допомога від партнерів озброєнням. За його словами, Україні потрібно, щоб НАТО допомогло їй з наступальним озброєнням, а захищатись від російської агресії вона буде самостійно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-