У Байдена заявили, що пропозиції Росії з «гарантій безпеки» містять неприйнятні речі

У Байдена заявили, що пропозиції Росії з «гарантій безпеки» містять неприйнятні речі

Укрінформ
Пропозиції Росії щодо врегулювання нинішнього загострення, які отримала помічниця держсекретаря США Карен Донфрід під час зустрічей в Москві, містять неприйнятні речі, однак по інших пунктах США готові вести переговори лише за участю європейських союзників та партнерів.

Про це заявила в п’ятницю під час телефонного брифінгу високопоставлена представниця адміністрації США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми отримали кілька конкретних пропозицій від російської сторони, коли помічниця держсекретаря США Донфрід перебувала з візитом у Москві. Ми поділилися ними з нашими союзниками», - зауважила чиновниця.

Вона зазначила, що у Вашингтоні готові їх обговорювати. Однак, за її словами, «в цих документах є деякі речі, які є неприйнятним, і росіяни знають про це».

Представниця адміністрації наголосила, що по інших моментах США і союзники готові працювати, але підкреслила: «Ми робитимемо це з нашими союзниками і партнерами. Нічого (не обговорюватиметься – ред.) про європейську безпеку без участі європейців».

Чиновниця також зазначила, що на Заході налаштовані на вирішення проблеми в дипломатичний спосіб. Однак якщо дипломатія не спрацює і Росія вдасться до подальшої агресії, її очікують «серйозні наслідки» та «висока ціна».

«Я би сказала, що вони (потенційні наслідки – ред.) переважно складаються з економічних і фінансових заходів», - зауважила представниця адміністрації США, додавши, що розглядаються кроки, які не були запроваджені в минулому і які матимуть «дуже глибокий» вплив на РФ.

Представниця адміністрації США також наголосила, що вся відповідальність за нинішнє загострення ситуації лежить на Росії, «з української сторони немає жодних агресивних дій».

Як повідомляв Укрінформ, США впродовж останнього тижня доклали чималих дипломатичних зусиль для врегулювання ситуації, пов’язаної з посиленням військової присутності ФР біля кордонів України. Зокрема, помічниця держсекретаря США Карен Донфрід відвідала Київ, Москву і Брюссель, де провела прямі переговори з цього питання. Крім того, радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван провів переговори з РФ, а також країнами «Бухарестської дев’ятки».

Офіційний Вашингтон послідовно висловлювався на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-