Штати мають щоденні дипломатичні контакти з Європою на тлі ескалації РФ – Білий дім

Штати мають щоденні дипломатичні контакти з Європою на тлі ескалації РФ – Білий дім

Укрінформ
Адміністрація Байдена проводить на щоденній основі дипломатичні переговори й консультації з європейськими союзниками та партнерами, а також прямий діалог з Україною і РФ на тлі військової ескалації з російського боку.

Про це заявила в понеділок під час пресбрифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«День за днем ми працюємо над тим, щоби зберігати відкритими канали дипломатичної взаємодії, проводити діалог з європейською стороною та прямі контакти з українцями і росіянами, а також продовжувати пошук та просування дипломатичного шляху», - зауважила представниця Білого дому.

Вона зазначила, що до цих зусиль з американського боку залучена ціла команда, що відповідає за питання національної безпеки, і яка має намір так працювати й надалі.

Речниця Білого дому сказала, що з цією метою Київ зараз відвідує помічниця Держсекретаря США з питань Європи і Євразії доктор Карен Донфред, яка після цього відвідає також Москву.

Псакі також нагадала, що напередодні держсекретар США Ентоні Блінкен провів зустріч з міністрами закордонних справ «Групи семи» в Ліверпулі, «щоби обговорити нашу взаємодію щодо всеосяжної відповіді на посилення військової присутності Росії». У цьому зв’язку речниця Білого дому вкотре підкреслила, що Москву чекають «серйозні наслідки» в разі ескалації з її боку.

Вона також підтвердила, що Сполучені Штати продовжують планувати посилення гарантій безпеки для країн на східному фланзі НАТО.

«Ми маємо наміри збільшувати (військову – ред.) присутність там, ми плануємо додаткові розгортання на ротаційній основі. Це, звісно, перебуває в процесі розгляду – в тому разі, якщо Росія вирішить вторгнутися в Україну»,- зауважила Псакі.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні глави зовнішньополітичних відомств G7 виступили із потужною заявою на підтримку України та водночас застерегли Росію від агресії. Вони засудили військове нарощування РФ та її агресивну риторику проти України й закликали Москву провести деескалацію, скористатися дипломатичними каналами й дотримуватися власних міжнародних зобов’язань щодо прозорості військових заходів. Крім того, міністри підтвердили підтримку зусиль Франції й Німеччини у Нормандському форматі, що має на меті досягнення повної імплементації Мінських домовленостей та розв’язання конфлікту на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-