Росія повинна усвідомити, що подальша агресія проти України матиме високу ціну - G7

Росія повинна усвідомити, що подальша агресія проти України матиме високу ціну - G7

Заява
Укрінформ
Країни «Групи семи» попередили Росію про неприпустимість подальшої агресії проти України та запевнили, що стоять на боці Києва.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів закордонних справ G7 за результатами зустрічі в Лондоні, повідомляє Укрінформ.

«Ми, міністри закордонних справ країн G7 - Німеччини, Франції, Італії, Японії, Канади, Великої Британії та Сполучених Штатів Америки, - та верховний представник Європейського Союзу, єдині в нашому засудженні військового нарощування Росії та її агресивної риторики щодо України» - йдеться у заяві.

Міністри закликають Росію до деескалації ситуації, продовження дипломатичних зусиль і виконання своїх міжнародних зобов’язань щодо прозорості військової діяльності. Нагадується, що з таким закликом виступив і президент США Джо Байден у своїй розмові з президентом Володимиром Путіним 7 грудня.

Глави МЗС підтверджують підтримку зусиль Франції та Німеччини у Нормандському форматі щодо повного виконання Мінських домовленостей з метою врегулювання конфлікту на сході України.

«Будь-яке застосування сили з метою зміни кордонів суворо заборонено міжнародним правом. Росія повинна усвідомлювати, що подальша військова агресія проти України призведе до масштабних наслідків і матиме високу ціну», - наголошується в заяві.

Її підписанти підтверджують свою непохитну відданість суверенітету і територіальній цілісності України та праву кожної суверенної держави визначати своє майбутнє.

Вони також вітають стриману та виважену позицію України.

Глави МЗС «Групи семи» запевняють, що будуть поглиблювати співпрацю з метою спільної та всебічної відповіді на дії Росії.

Як повідомлялося, нещодавно міністр оборони України Олексій Резніков зазначив, що найімовірнішим періодом ескалації з боку Росії може бути кінець січня. Він припустив, що кількість російських військ біля українських кордонів може зрости до 175 тисяч.

США та Євросоюз попередили президента Росії Володимира Путіна, що Москва зіткнеться з руйнівними економічними наслідками, якщо вторгнеться в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-