Радники президентів США і Росії обговорили ситуацію довкола України

Радники президентів США і Росії обговорили ситуацію довкола України

Укрінформ
Радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван висловив радникові президента РФ із зовнішньої політики Юрію Ушакову занепокоєння Вашингтона з приводу скупчення військ поблизу України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, оприлюдненому за результатами телефонних переговорів Саллівана й Ушакова, передає Укрінформ.

«Салліван підтвердив нашу серйозну стурбованість нарощуванням російської армії біля кордону з Україною та підкреслив, що Сполучені Штати продовжуватимуть тісно координувати свої дії з нашими європейськими союзниками й партнерами», - вказується в повідомленні.

Як зазначається, Салліван також підкреслив, що Сполучені Штати і союзні країни віддають перевагу дипломатичному шляху розв’язання безпекових і стратегічних проблем.

Крім того, в Білому домі нагадали, що останніми днями в Україні й Росії перебувала з візитом помічниця держсекретаря США з питань Європи та Євразії Карен Донфрід, яка проводила переговори з цього ж таки питання. У четвер, 16 грудня вона планує провести консультації з членами НАТО в Брюсселі «для вироблення скоординованого підходу».

Як відомо, адміністрація Джо Байдена послідовно заявляє про підтримку суверенітету й територіальної цілісності України на тлі агресії з боку РФ. У цьому зв’язку в Білому домі наголошують, що продовжують узгоджувати свою позицію в тісних консультаціях із союзниками й партнерами в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-