Зеленський і Джонсон скоординували кроки щодо деескалації навколо України

Зеленський і Джонсон скоординували кроки щодо деескалації навколо України

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон обговорили питання енергобезпеки та скоординували кроки щодо деескалації навколо України.

Як передає Укрінформ, про це глава держави написав у Твіттері.

«Провів продуктивну розмову з Борисом Джонсоном. Обговорили питання енергетичної безпеки. Скоординували подальші кроки щодо деескалації ситуації навколо України та щодо мирного врегулювання на Донбасі», - наголосив Зеленський.

Він додав, що цінує тверду та незмінну підтримку Великої Британії суверенітету й територіальної цілісності України.

За інформацією пресслужби ОП, Зеленський поінформував співрозмовника про безпекову ситуацію навколо України та нещодавні ініціативи Києва в контексті мирного врегулювання, зокрема в межах Тристоронньої контактної групи.

«Цінуємо лідерство Великої Британії, зокрема в межах головування у «Групі семи», у формуванні єдиної скоординованої відповіді західних партнерів на дії РФ», - наголосив Президент.

Лідери також обговорили питання енергетичної безпеки, висловивши спільну позицію щодо неприйнятності використання проєкту «Північний потік-2» як зброї.

У контексті обговорення взаємодії України з НАТО Зеленський і Джонсон констатували спільний підхід щодо того, що жодна третя країна не може блокувати євроатлантичну інтеграцію України.

Співрозмовники позитивно оцінили двосторонню взаємодію щодо розвитку оборонних спроможностей України та зміцнення її флоту.

Обидва лідери відзначили суттєве зростання двостороннього товарообігу від початку дії Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Великою Британією, а також перспективи для реалізації великих інфраструктурних проєктів.

Під час розмови відбувся обмін думками щодо подальших заходів політичного діалогу на найвищому рівні. Президент поновив запрошення Джонсону відвідати Україну наступного року, додали в ОП.

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня Президент України Володимир Зеленський на зустрічі у Нью-Йорку обговорив з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном двосторонню співпрацю у низці сфер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-