Кулеба: Nord Stream 2 не має ні комерційного, ані морального виправдання

Кулеба: Nord Stream 2 не має ні комерційного, ані морального виправдання

Укрінформ
Газогін Nord Stream 2 є політичним проєктом, який вигідний Росії, але суперечить базовому принципу енергетики ЄС - диверсифікації.

Як передає Укрінформ, таку думку висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю американському телеканалу CNBC.

«Nord Stream 2 не має жодного комерційного чи морального виправдання. Це політичний проєкт, який вигідний Росії, але суперечить базовому принципу енергетики ЄС - диверсифікації», - заявив міністр.

На його переконання, Росія вже використовує газ як зброю, і європейці мають змогу в цьому переконатися, сплачуючи за нього значно вищу ціну.

Глава МЗС нагадав, що Путін від самого початку цієї штучної енергетичної кризи шантажував Євросоюз, натякаючи, що саме сертифікація Nord Stream 2 дозволить повернути ціни на газ до попереднього рівня.

Водночас Кулеба зауважив, що його перша телефонна розмова з новою очільницею МЗС ФРН Анналеною Бербок справила обнадійливе враження. «Ми з німецькою колегою погодилися, що до цього проєкту мають бути застосовані як літера, так і дух Третього енергопакета ЄС», - резюмував міністр.

Як повідомлялося, Дмитро Кулеба заявив, що Україна закликає міжнародних партнерів пришвидшити роботу над пакетом суворих економічних санкцій проти РФ у разі подальшої військової ескалації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-