Україна закликає партнерів пришвидшити розробку санкцій для стримування РФ - Кулеба

Україна закликає партнерів пришвидшити розробку санкцій для стримування РФ - Кулеба

Укрінформ
Україна закликає міжнародних партнерів пришвидшити роботу над пакетом суворих економічних санкцій проти РФ у разі подальшої військової ескалації.

Як передає Укрінформ, про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив в інтерв’ю американському телеканалу CNBC.

«Ми не можемо допустити ще одного масштабного кровопролиття, ще однієї катастрофи. Та якщо це станеться, Україна буде оборонятися - але вам усе одно доведеться вводити санкції. Якщо ви пришвидшите розробку пакету жорстких санкцій і відразу продемонструєте Росії ціну, яку їй доведеться заплатити у разі нового нападу, це в принципі стримає РФ від такого сценарію», - заявив міністр, звертаючись до міжнародних партнерів України.

Він нагадав, у 2014 році Європейський Союз ввів серйозні санкції проти Москви тільки після смерті майже трьохсот пасажирів рейсу МН17, збитого російською ракетою, - коли на війні вже загинули сотні українців. Це було дуже пізно, переконаний глава МЗС.

Кулеба відзначив, що нині ситуація суттєво відрізняється, і партнери на заклик України вже працюють над розробкою санкцій проти РФ на випадок розширення агресії.

«Наскільки нам відомо, здебільшого йдеться про обмеження у сфері торгівлі та інвестицій, обмеження щодо суверенного боргу РФ, банківських операцій, порушується також питання відключення Росії від SWIFT», - додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 16 грудня, Європейський парламент ухвалив резолюцію стосовно безпекової ситуації на кордоні України та на тимчасово окупованих територіях. Документ засуджує нарощування російських військ поблизу нашої держави, закликаючи РФ відвести їх та дотримуватися власних міжнародних зобов’язань.

Резолюція пропонує ЄС запровадити глобальний механізм антикорупційних санкцій, що дозволить посилити контроль за російськими активами й інвестиціями сумнівного походження та послідовно здійснити імплементацію законодавства ЄС у сфері боротьби з відмиванням грошей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-