Опозиційні фракції вважають, що «Слуга народу» монополізує телеканал «Рада»

Опозиційні фракції вважають, що «Слуга народу» монополізує телеканал «Рада»

Укрінформ
Опозиційні парламентські фракції "Всеукраїнське об‘єднання "Батьківщина", "Голос" та "Опозиційна платформа – За життя" вважають, що фракція "Слуга народу", яка має монобільшість у Верховній Раді, монополізує діяльність телеканалу "Рада".

Про це заявили представники цих політичних сил, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, у фракції "Батьківщина" наголошують, що в парламентського телеканалу "Рада" не може бути монополії на висвітлення парламентської діяльності. "Я вважаю, що це не може і не мусить бути виключно канал, який працює на одну сторону, на владу. Він має збалансовано давати інформацію всіх. І, найголовніше, що канал "Рада" має транслювати все, що стосується Верховної Ради. Тобто засідання комітетів, брифінги народних депутатів, засідання Верховної Ради. Це його основна задача", - сказав у коментарі кореспонденту Укрінформу член політсили Іван Крулько.

Своєю чергою фракція "ОПЗЖ" вважає розвиток телеканалу "Рада" хорошою ідеєю, але зазначає, що його модернізація відбувається незрозумілим чином. "Кулуари Верховної Ради – це не телестудія. Перекрити пів поверху для того, щоб знімати переважно депутатів зі "Слуги народу", я вважаю, що це неправильно… Учора ніхто з опозиції не мав можливості звернутися в прямому ефірі до своїх виборців, тому що нам сказали, що журналісти з камерами перейшли в інше місце (інша частина кулуарів парламенту – ред.). Вважаю це неприпустимим. Як на мене, це можна кваліфікувати як якусь узурпацію інформаційного простору, тому що телеканал "Рада", на мою думку, зараз працює у першу чергу на фракцію "Слуга народу", – сказав Укрінформу народний депутат із "ОПЗЖ" Віктор Чорний.

Водночас парламентарій із фракції "Голос" (об’єднання "Справедливість) Наталія Піпа з трибуни парламенту заявила, що у перший день роботи оновленого телеканалу, 15 грудня, спостерігалася незбалансованість щодо кількості представників фракцій і груп, які брали участь у телевізійних програмах. Вона закликала змінити це і надавати однаковий ефірний час кожному депутату кожної фракції та групи.

Як повідомляв Укрінформ, парламентський телеканал "Рада" 15 грудня розпочав роботу в оновленому форматі. Напередодні у мережі почав поширюватися відеоролик, який начебто анонсує діяльність оновленого парламентського телеканалу "Рада". В аудіосупроводі до відео, зокрема, зазначається, що "опозиція почала істерику в усіх своїх контрольованих ЗМІ, коли дізналася, що телеканал "Рада" оновлюється". Відповідний ролик спричинив негативну реакцію громадськості. Водночас телеканал спростовував свою причетність до його створення.

Уранці 16 грудня лідер партії "Європейська солідарність", народний депутат Петро Порошенко перервав прямий ефір оновленого парламентського телеканалу "Рада", щоб заявити, що виділення коштів на модернізацію каналу було "корупційною оборудкою". Після цього Голова ВР Руслан Стефанчук оголосив перерву в пленарному засіданні парламенту.

За результатами наради голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія визнав, що в роботі модернізованого телеканалу "Рада" були порушення постанови №1006 "Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України дев'ятого скликання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-