Зеленський бачить для України вікно можливостей на наступному саміті НАТО у Мадриді

Зеленський бачить для України вікно можливостей на наступному саміті НАТО у Мадриді

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що євроатлантичний курс України залишається незмінним, і він бачить вікно можливостей у наступному саміті НАТО в Мадриді.

Про це він заявив під час спільної з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом пресконференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наш євроатлантичний курс залишається незмінним, йорго підтримка в українському суспільстві зростає", - сказав Зеленський.

Він подякував генсеку НАТО "за чіткий сигнал", що питання членства в Альянсі — це питання відносин України та країн НАТО. При цьому він висловив сподівання, що і надалі держави НАТО будуть виходити з цих позицій, "не піддаючись на погрози та будь-які червоні лінії, які малюють інші сторони".

"У 1997 році під час саміту в Мадриді Україна та держави-члени НАТО підписали хартію про особливе партнерство. Цей документ зафіксував високий рівень партнерства між нами та високий спектр взаємодії. Наступного року минає 25 років від укладення цього документа, і знову саміт НАТО відбувається в Мадриді. Я бачу в цьому не лише символізм, але і вікно можливостей", - підкреслив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 15-16 грудня перебуває з робочим візитом у Брюсселі, де у середу взяв участь у шостому саміті Східного партнерства.

На початку грудня в МЗС РФ заявили, що Росія наполягає на конкретних термінах вироблення правових гарантій нерозширення НАТО на схід.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив рішення союзників про майбутнє членство України в Північноатлантичному альянсі і наголосив, що Росія не має права вето на нього.

В адміністрації президента США Джо Байдена заявили, що не прийматимуть будь-яких спроб Росії провести "червоні лінії" для розширення НАТО на схід, та підтвердили прихильність принципам, що кожна країна вирішує сама, якою має бути її власна безпека.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-