Зеленський у Брюсселі зустрівся з президентом Євроради: Очікуємо від ЄС чітких сигналів

Зеленський у Брюсселі зустрівся з президентом Євроради: Очікуємо від ЄС чітких сигналів

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський у Брюсселі провів зустріч з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем та висловив сподівання на чіткі сигнали від Євроради про неприпустимість ескалації ситуації на східних кордонах України.

Про це глава держави написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

“Скоординував з Шарлем Мішелем позиції перед 6-м самітом Східного партнерства. Наша мета – повноправне членство України в ЄС. Поінформував про ситуацію на східних кордонах. Очікуємо чітких сигналів за результатами засідання Європейської Ради 16 грудня про неприпустимість ескалації”, - зазначив Зеленський.

Як зазначили в пресслужбі Офісу Президента, у ході зустрічі глава держави наголосив на важливості визначення стратегічних цілей Східного партнерства, зокрема щодо відносин між ЄС та державами «Асоційованого тріо».

Зеленський також підкреслив, що стратегічною метою України у відносинах з Євросоюзом є набуття повноправного членства й у цьому зв’язку наша держава очікує на визнання своєї європейської перспективи з боку ЄС.

Він поінформував очільника Євроради про розвиток безпекової ситуації вздовж кордонів України.

За даними ОП, лідери погодилися з необхідністю продовження спільних зусиль з метою недопущення ескалації конфлікту.

Зеленський додав, що розраховує на чіткі сигнали лідерів ЄС на адресу Російської Федерації за результатами засідання Євроради 16 грудня.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 15-16 грудня перебуває з робочим візитом у Брюсселі, де візьме участь у шостому саміті Східного партнерства.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-