В Україні 20 грудня відбудеться саміт Люблінського трикутника

В Україні 20 грудня відбудеться саміт Люблінського трикутника

Укрінформ
Саміт Люблінського трикутника на рівні Президентів відбудеться 20 грудня в Україні.

Про це у Твіттері написав голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Якуб Кумох, передає Укрінформ.

“Президенти Польщі, Литви й України Анджей Дуда, Гітанас Науседа і Володимир Зеленський зустрінуться 20 грудня в Україні у рамках Люблінського трикутника, аби говорити про безпекову ситуацію в нашому регіоні”,- написав Кумох.

Як зазначив міністр канцелярії президента РП, візит президентів Польщі та Литви також є “вираженням підтримки Україні у світлі російського тиску і провокацій”.

“Обидві країни підтримують євроатлантичну інтеграцію України”, - наголосив Кумох.

Як інформувалося, 12 грудня в Луцьку координатори Люблінського трикутника - заступники глав МЗС України, Польщі та Литви Микола Точицький, Марцін Пшидач та Мантас Адомєнас – обговорили безпекову ситуацію у регіоні. Крім того, сторони обговорили графік майбутніх контактів, підписали План спільних дій з протидії дезінформації на 2022-2023 роки та домовились про подальші кроки з реалізації Дорожньої карти співробітництва в рамках Люблінського трикутника.

Як повідомлялося, Люблінський трикутник - платформа для тристоронньої співпраці між Литовською Республікою, Республікою Польща та Україною, спрямована на поглиблення регіонального співробітництва у безпековій, економічній та соціально-гуманітарній сферах.

Рішення про створення Люблінського трикутника було ухвалено 28 липня 2020 року міністрами закордонних справ України, Литви та Польщі Дмитром Кулебою, Лінасом Лінкявічюсом та Яцеком Чапутовичем, які підписали Декларацію про створення нового регіонального об’єднання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-