Посол ЄС закликає ухвалити антикорупційну стратегію, яка «зависла» у Раді

Посол ЄС закликає ухвалити антикорупційну стратегію, яка «зависла» у Раді

Укрінформ
Антикорупційна стратегія на 2021-2025 роки є планом дій у контексті відповідних реформ, і його необхідно ухвалити.

Про це заявив голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас на конференції «Сім років антикорупційної реформи», передає кореспондент Укрінформу. 

“На жаль, з 2017 року Україна залишається без стратегічного політичного документа - плану дій для антикорупційних реформ. Він "завис" у Верховній Раді, і надто довго його не приймають. Стратегія не лише запропонує здоровий аналіз нинішньої ситуації з корупцією, а й амбітний та реалістичний дороговказ для пріоритетних сфер та боротьби з корупцією”, - сказав дипломат.

Він наголосив на важливості реформування судової системи, а також Конституційного Суду.

Посол ЄС закликав співпрацювати тісніше з громадянським суспільством та розвивати нульову терпимість до корупції.

Він відзначив також відчутні результати у роботі антикорупційних органів, системі держзакупівель ProZorro.

“Потрібні подальші антикорупційні зусилля з покращення бізнесового та інвестиційного клімату, і ми будемо підтримувати Україну у їхньому втіленні”, - підкреслив представник Євросоюзу.

Як повідомляв Укрінформ, 16 вересня 2020 року уряд схвалив проєкт Антикорупційної стратегії на 2020-2024 роки. Розробку документа координувало Національне агентство з питань запобігання корупції. За попередніми оцінками, запропоновані Антикорупційною стратегією заходи допоможуть Україні заощадити до 200 млрд грн на рік.

Верховна Рада 5 листопада 2020 року ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про засади державної антикорупційної політики на 2020-2024 роки", внесений Кабінетом Міністрів (№ 4135). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-