Комітет Ради пропонує скасувати «депутатські» виплати 72 прогульникам

Комітет Ради пропонує скасувати «депутатські» виплати 72 прогульникам

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР звертається до голови парламенту Руслана Стефанчука з пропозицією припинити відшкодування витрат, які пов’язані з виконанням депутатських повноважень у листопаді, 72 парламентаріям.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова підкомітету з питань регламенту ВР Павло Фролов (фракція «Слуга народу»).

«Регламентний комітет ВР звернувся до спікера щодо невиплат «депутатських» (45 тис. грн.) за листопад ц.р. 72 нардепам», – написав Фролов.

Він уточнив, що виплат мають бути позбавлені 24 народні депутати з фракції «Опозиційна платформа – за життя», 16 - із «Слуги народу», 9 - з депутатської групи «За майбутнє», 5 - із фракції «Всеукраїнське об‘єднання «Батьківщина», 4 - з депгрупи «Довіра», 3 - із фракції «Європейська солідарність», 3 - з «Голосу», а також 8 позафракційних парламентаріїв.

Очікується, що економія бюджетних коштів у зв’язку із невиплатою «депутатських» за листопад становитиме 3,3 мільйони гривень.

«Перелік «штрафників» не остаточний. У разі надходження відомостей про поважні причини неучасті депутатів у голосуваннях на пленарці або у засіданнях Комітетів виплати будуть поновлені», – підкреслив Фролов і додав, що за жовтень регламентний комітет реабілітував п’ять депутатів.

Так, у разі пропуску понад 30% голосувань або неучасті у засіданні комітету народний депутат позбавляється зарплати за відповідний день. Якщо в цілому за місяць відсоток голосувань менше 70% або кількість пропусків засідань комітету – понад 50%, парламентарій втрачає «депутатські» виплати.

Як повідомляв Укрінформ, шоста сесія Верховної Ради дев‘ятого скликання розпочалася 7 вересня і триватиме до 21 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-