Стефанчук про українсько-польські відносини: Маємо прагматично будувати наше майбутнє

Стефанчук про українсько-польські відносини: Маємо прагматично будувати наше майбутнє

Укрінформ
Відносини між Україною і Польщею можна покращити в економічній та інфраструктурній сферах, а історичні проблеми треба розв’язувати крізь призму побудови прагматичного майбутнього.

На цьому в інтерв’ю Укрінформу під час візиту до Варшави наголосив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

“Я завжди незадоволений лише з приводу економічного аспекту. По всіх інших питаннях у нас абсолютне розуміння чи схоже бачення. Є ціла низка питань, пов’язаних з економічними відносинами, які потрібно вирішувати. Це сприятиме зростанню торговельного балансу між нашими країнами”, - заявив Стефанчук.

За його словами, між Києвом та Варшавою є значний потенціал в економічній співпраці. Він звернув увагу, що на сьогодні Польща є другим найбільшим у світі торговельним партнером України (після Китаю – ред.) і, можливо, на кінець року товарообмін між сторонами складе понад 10 млрд доларів.

Читайте також: Стефанчук у Варшаві вшанував пам'ять жертв Голодомору та воїнів армії УНР

Голова ВРУ додав, що є ще інфраструктурні проєкти між країнами, реалізацію яких можна було б посилити.

На переконання Стефанчука, складні історичні питання Україна і Польща повинні вирішувати за принципом “пробачаю і прошу пробачення”.

“Ми маємо з гідністю ставитися до всіх історичних питань, але прагматично будувати наше майбутнє”, - констатував голова ВРУ.

У Варшаві 5-6 грудня відбулася XI сесія Міжпарламентської асамблеї України, Польщі і Литви. В роботі асамблеї взяла участь делегація українських парламентаріїв на чолі з Головою ВРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-