Стефанчук у Варшаві вшанував пам'ять жертв Голодомору та воїнів армії УНР

Стефанчук у Варшаві вшанував пам'ять жертв Голодомору та воїнів армії УНР

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час робочого візиту до Республіки Польща вшанував пам'ять жертв Голодомору в Україні 1932–1933 рр. та воїнів армії Української Народної Республіки, які спочивають на Вольському православному цвинтарі у Варшаві.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

"Пам’ять про воїнів УНР — це пам’ять про український внесок у вільну Європу. Тож присутність тут — для нас і обов’язок, і честь. Сьогодні, коли Україна прокладає свій шлях до Європи, варто нагадати, що саме воїни Армії УНР майже 100 років тому допомогли Польщі встояти перед навалою більшовиків і захистили Європу від загрози, що насувалася з Москви", - зауважив Стефанчук.

Глава українського парламенту закликав поширювати цю пам’ять серед молодих поколінь, "не забуваючи, що Україна з Польщею разом — дуже велика сила".

Як повідомляв Укрінформ, 5-6 грудня Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук перебуває у Республіці Польща із робочим візитом.

Глава українського парламенту, зокрема, візьме участь у XI Сесії Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща.

Програмою візиту також передбачено зустріч Голови Парламенту України з парламентаріями Польщі та Литви.

Окрім цього, Стефанчук візьме участь у засіданні президії Парламентської асамблеї.

Міжпарламентська асамблея Верховної Ради України, Сейму та Сенату Республіки Польща та Сейму Литовської Республіки — це тристоронній орган співпраці парламентаріїв країн Люблінського трикутника.

Фото: Фейсбук Руслана Стефанчука

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-