Якщо Захід не підтримає Україну, це буде катастрофа для всього світу - Яценюк

Якщо Захід не підтримає Україну, це буде катастрофа для всього світу - Яценюк

Укрінформ
Ціна, яку весь світ заплатить у разі, якщо Захід не підтримає Україну, буде катастрофічною.

Про це сказав експрем'єр-міністр України, голова Київського Безпекового Форуму Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії Київського Безпекового Форуму 7 грудня, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Open Ukraine Foundation.

За словами політика, зараз для України на кону існування держави, незалежності та її суверенітету.

"Якою може бути ціна, якщо Захід не підтримає Україну? Це була б катастрофа для світу і для західного суспільства... Немає іншого шляху – лише залишатися в єдності», - переконаний експрем'єр.

Він також зазначив, що будь-який стандартний план щодо стримування Росії «буде дуже легко прорахований Путіним: «У нього сильна машина ФСБ, і Путін знає всі опції, які будуть на столі». 

Читайте також: Путін не змінить свої плани, доки Україна не стане членом ЄС і НАТО - Яценюк

«Переконаний, що ми пройдемо це. Ми вирішимо це в короткостроковій перспективі. Але це не рішення на довготермінову перспективу. Нам потрібні стратегічні рішення. Стратегія для України - це стати членом НАТО, стати членом ЄС. Просто зараз стратегія для України - отримати від західних партнерів оборонну зброю, щоб українське військо було міцним і сильним», - підкреслив голова КБФ.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден під час переговорів з Володимиром Путіним попередив, що серед кроків реагування на можливу ескалацію з боку РФ крім потужних санкцій проти РФ буде посилена обороноздатність України, а також союзників по НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-