Судова реформа: Стефанчук пояснив, коли Рада візьметься за ліквідацію ОАСК

Судова реформа: Стефанчук пояснив, коли Рада візьметься за ліквідацію ОАСК

Укрінформ
Верховна Рада розпочне розгляд президентського законопроєкту про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК) після перезавантаження Вищої ради правосуддя (ВРП) та Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС).

Про це Голова ВР Руслан Стефанчук розповів під час брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Так, спікер пояснив, що проєкт закону №5369 "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду", поданий на розгляд ВР Президентом Володимиром Зеленським і визначений як невідкладний, не розглядався, тому що народні депутати концентрувалися на більш важливих для держави рішеннях.

Водночас він висловив переконання, що це питання обов’язково буде розглянуто.

"Чому воно не ставилося (на розгляд – ред.)? Наскільки я розумію, консультувався з членами правового комітету, воно би вплинуло на перезапуск ВРП і ВККС. Після того, як ці інституції будуть перезавантажі, тоді в нас буде два реальних механізми добору суддів і тоді ми зможемо врегульовувати питання, пов’язані з тими чи іншими судами в державі", – сказав Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 13 квітня 2021 року вніс до Верховної Ради як невідкладний проєкт закону № 5369 "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду".

Документ пропонує установити, що з дня набрання чинності законом ОАСК припиняє здійснення правосуддя, а розгляд і вирішення підсудних йому адміністративних справ до початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду здійснюватиметься Київським окружним адмінсудом.

ОАСК відомий своїми резонансними рішеннями, серед яких – скасування нового українського правопису, скасування рішення Київради про перейменування Московського проспекту на проспект Бандери, визнання незаконною націоналізацію Приватбанку, призупинення процесу перейменування УПЦ Московського патріархату, поновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-