Блінкен запевнив Зеленського у непохитності підтримки України з боку США

Блінкен запевнив Зеленського у непохитності підтримки України з боку США

Укрінформ
Сполучені Штати продовжують непохитно підтримувати суверенітет, територіальну цілісність України включно з тимчасово окупованим Кримом, а також прагнення Києва до врегулювання конфлікту на сході України дипломатичним шляхом.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США за результатами переговорів Держсекретаря США Ентоні Блінкена й Президента України Володимира Зеленського, передає Укрінформ.

«Держсекретар Блінкен підтвердив непохитну підтримку Сполученими Штатами суверенітету, незалежності й територіальної цілісності України на тлі російської агресії»,- зауважується в повідомленні Держдепу.

Читайте також: Зеленський і Байден проведуть переговори після розмови лідера США з Путіним - МЗС

При цьому підкреслюється, що сторони «погодилися на необхідності мирного врегулювання конфлікту на сході України дипломатичним шляхом, а також повного відновлення суверенітету України над її міжнародно визнаними кордонами, включно з Кримом».

Як повідомляв Укрінформ, розмова Ентоні Блінкена і Володимира Зеленського відбулася в понеділок, напередодні запланованих онлайн-переговорів президентів Джо Байдена і Володимира Путіна. За інформацією Офісу Президента України, американська й українська сторони узгодили позиції та домовилися надалі діяти спільно й скоординовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-