Кулеба домовився з главою МЗС Британії про кроки стримування Росії

Кулеба домовився з главою МЗС Британії про кроки стримування Росії

Укрінформ
Велика Британія обіцяє конкретними діями підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України.

Як передає Укрінформ з посиланням на Міністерство закордонних справ України, про це під час зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою заявила державний секретар у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Ліз Трасс. 

Зустріч відбулась у рамках засідання Північноатлантичної ради НАТО в Ризі.

Глави зовнішньополітичних відомств детально обговорили безпекову ситуацію на окупованих територіях та вздовж державного кордону України, обмінялися думками щодо важливих напрямів взаємодії України і Великої Британії в межах наявних та нових форматів з метою зміцнення безпеки в Чорноморському регіоні.

Трасс запевнила Кулебу в готовності Сполученого Королівства конкретними діями підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, надавати практичну допомогу в зміцненні її обороноздатності та посиленні економічної стійкості.

"Глави дипломатії домовилися про низку конкретних кроків у межах комплексного пакету стримування РФ від нової хвилі агресії проти України. Ліз Трасс запевнила, що Велика Британія готова разом з Україною мобілізувати підтримку союзників на тлі агресивних дій РФ", - повідомляють в МЗС.

Кулеба привітав позицію Трасс щодо необхідності об’єднання зусиль європейських країн з метою запобігання запуску газопроводу "Північний потік - 2".

Міністр запропонував започаткувати співпрацю України та Великої Британії з диверсифікації шляхів постачання енергетичних ресурсів на коротко- і середньострокову перспективу.

Сторони окремо обговорили розвиток торгівлі та залучення британських інвестицій для розвитку економіки України та розкриття повного потенціалу зони вільної торгівлі між обома державами.

Раніше шеф британської зовнішньої розвідки MI6 Річард Мур заявив, що Китай, Росія, Іран та міжнародний тероризм є головними загрозами для Сполученого Королівства.

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада Кулеба і Трасс скоординували позиції напередодні засідання міністрів закордонних справ держав-членів НАТО в Ризі.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-