Кулеба розповів союзникам НАТО про нарощування Росією військ біля кордону

Кулеба розповів союзникам НАТО про нарощування Росією військ біля кордону

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба взяв участь у засіданні Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ держав-членів НАТО спільно із грузинським колегою.

Про це повідомляє пресслужба МЗС, передає Укрінформ.

Як зазначається, глава МЗС детально поінформував союзників НАТО про загострення Росією безпекової ситуації на сході України, нарощування російських сил вздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення та посилення російської дезінформації.

Кулеба спростував російські фейки про нібито підготовку України до наступальної операції на Донбасі і підтвердив відданість Києва виключно політико-дипломатичному врегулюванню російсько-українського збройного конфлікту, готовність продовжувати роботу в межах Тристоронньої контактної групи та нормандського формату.

Міністр наголосив, що об’єднання зусиль України та союзників НАТО допоможе стримати Росію від подальших агресивних дій, і запропонував державам-членам Альянсу низку конкретних кроків, які передбачатимуть, зокрема, посилення санкційного тиску та зміцнення оборонних спроможностей нашої держави.

"Україна активно працює з партнерами над втіленням комплексного пакета стримування, який складається з політичних, економічних та безпекових заходів. Він спрямований на те, щоб знеохотити Росію вдатися до найгіршого сценарію дій. Демонструючи силу зараз, ми уникаємо потреби доводити її пізніше”, - заявив глава МЗС.

Він подякував союзникам за підтримку України та готовність сприяти зміцненню її безпеки, а також наголосив, що посилення України та східного флангу НАТО буде взаємовигідним.

У МЗС зауважили, що союзники висловили тверду підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба бере участь у засіданні глав МЗС держав-членів НАТО в Ризі на запрошення генерального секретаря Єнса Столтенберга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-