Кулеба на зустрічі НАТО у Ризі говоритиме про конкретні кроки на підтримку України

Кулеба на зустрічі НАТО у Ризі говоритиме про конкретні кроки на підтримку України

Укрінформ
На зустрічах у Ризі в рамках засідання глав МЗС держав-членів НАТО йтиметься про конкретні кроки союзників на підтримку України в її протидії агресії РФ.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів під час спілкування з журналістами в Ризі.

«Альянс запросив Україну та Грузію на цю зустріч як двох найближчих безпекових партнерів НАТО. Це свідчення важливості України та потужний сигнал підтримки у протистоянні російській агресії», - сказав Кулеба.

Міністр повідомив, що проведе низку окремих двосторонніх переговорів із союзниками НАТО, на яких йтиметься не просто про загальну підтримку, а про конкретні кроки задля зміцнення України в протидії агресивним намірам Кремля.

Глава МЗС відзначив чіткі та однозначні сигнали, які вже пролунали від США та НАТО, із попередженням РФ, що новий етап агресії проти України матиме для Росії дуже високу ціну.

“Ці заяви є публічним проявом грандіозної непублічної роботи, яка зараз ведеться у Києві, Вашингтоні, Брюсселі, Берліні, Парижі та інших столицях задля координації спільного набору кроків. Йдеться про комплексний пакет стримування РФ, про який я говорю з перших днів ескалації”, - наголосив він.

Глава української дипломатії додав, що спільний пакет стримування РФ із конкретними економічними та фінансовими інструментами буде більш дієвим і ефективним, ніж дії окремих країн.

Кулеба нагадав, що з Риги вирушить у Стокгольм, де візьме участь у міністерській зустрічі ОБСЄ.

«Візит до Стокгольма я так само використаю для привернення уваги до агресивних дій Росії та мобілізації партнерів на підтримку України”, - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба бере участь в засіданні глав МЗС держав-членів НАТО в Ризі на запрошення генерального секретаря Єнса Столтенберга.

28-ма зустріч Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) відбудеться 2-3 грудня 2021 року в Стокгольмі, Швеція. Щорічна зустріч міністрів закордонних справ 57 держав-учасниць ОБСЄ відбудеться на запрошення чинного голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Швеції Анн Лінде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-