Латвія закликала ЄС і НАТО дати чіткий сигнал Росії про готовність захищати Україну

Латвія закликала ЄС і НАТО дати чіткий сигнал Росії про готовність захищати Україну

Укрінформ
Євросоюз і НАТО мають надіслати чіткий сигнал Кремлю про те, що посилення загрози РФ для суверенітету й цілісності України спричинить військову відповідь країн Заходу.

Про це заявив у вівторок під час спільної пресконференції з держсекретарем США у Ризі глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевічс, повідомляє Укрінформ.

«Ми з держсекретарем говорили про поточну ситуацію в Україні та навколо України, і ми дійшли консенсусу, що нарощування російських військ і їх переміщення викликає серйозну стурбованість»,- зауважив глава зовнішньополітичного відомства Латвії.

Читайте также: НАТО допомагає Україні реалізувати право на самооборону – Столтенберг

У цьому зв’язку він підкреслив, що «НАТО і Європейський Союз мають надіслати чіткий сигнал (Росії - ред.) та конкретно вказати, у який момент загрози територіальній цілісності та суверенітету України стануть нашою політичною та військовою проблемою, і ми відповідним чином відреагуємо».

Читайте также: Столтенберг: НАТО є платформою, де союзники можуть координувати санкції проти Росії

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен цього тижня розпочав європейське турне, під час якого передбачені його візити до Латвії та Швеції. У Ризі держсекретар взяв участь у міністерській нараді НАТО та провів зустрічі з державним керівництвом Латвії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-