США закликали не вірити заявам російських посадовців про «провокації» у Чорному морі

США закликали не вірити заявам російських посадовців про «провокації» у Чорному морі

Відео
Укрінформ
 США закликало не вірити заявам російських посадовців про «провокації» у Чорному морі

Як передає Укрінформ, чергове відеозастереження під назвою «чорноп'ятничне суспільно-важливе оголошення» диппредставництво оприлюднило у Твіттері.

«Щоб відвернути увагу від правди, ви можете чути, як російські посадовці роблять неправдиві повідомлення про кораблі у Чорному морі», - йдеться у текстовому повідомленні на тлі світлини глави МЗС Росії Сергія Лаврова і його виділеної червоним цитати: «Ми бачимо свідомі провокації».

«Чиї провокації?», - запитують американські дипломати і відеозасобами закликають не довіряти словам росіян, а перевіряти їхні пропагандистські твердження: слово "Довіряй", яке з'являється на тлі кадрів нападу російських ВМС на українські катери у районі Керченської протоки та військових морських навчань, перекреслюється, а замість нього з'являється заклик "Перевіряй".

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада ракетний есмінець ВМС США Arleigh Burke (DDG 51) розпочав перехід у північному напрямку до Чорного моря, щоб працювати з союзниками та партнерами по НАТО в регіоні.

4 листопада корабель ВМС США Mount Whitney увійшов до Чорного моря. 8 листопада кораблі ВМС США Mount Whitney і Porter увійшли в порт Батумі в Грузії. Військовий корабель USS MountWhitney покинув Чорне море 15 листопада.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив 18 листопада, що Москва бачить свідомі провокації з боку Заходу в Чорному морі.

Інформаційне агентство Блумберг з посиланням на американську розвідку повідомило 25 листопада, що Росія активно перекидає війська до Криму в рамках великомасштабного нарощування військової техніки на кордоні з Україною.

Як пише видання, джерела в оборонній розвідці розповіли, що війська і техніка прибувають до окупованого Криму з 15 листопада. Переміщення військ до Криму відбулося після відправки бойових танків та іншого важкого озброєння у Воронезьку область Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-