Україна не планує наступальну операцію на Донбасі – Кулеба

Україна не планує наступальну операцію на Донбасі – Кулеба

Укрінформ
Україна не планує наступальної військової операції на сході і залишається відданою пошуку політико-дипломатичного розв’язання конфлікту.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Твіттері, передає Укрінформ.

«РФ підвищила інтенсивність дезінформації, включно з хибними звинуваченнями України у нібито підготовці до військового нападу на Донбасі. Офіційно: Україна не планує наступальної військової операції на Донбасі. Ми віддані пошуку політико-дипломатичного розв’язання конфлікту», - зазначив він.

Кулеба підкреслив, що держава продовжує наполегливо працювати над тим, щоб оживити Нормандський формат, разом із Німеччиною та Францією як посередниками.

«Ми закликаємо РФ взяти конструктивну участь у дипломатичних зусиллях з мирного врегулювання замість того, щоб їх підривати», - додав глава МЗС.

Міністр акцентував, що водночас українська дипломатія продовжує працювати над зміцненням обороноздатності нашої держави з метою стримування Росії від подальших агресивних дій.

Як повідомлялося, ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін 22 листопада заявив російським ЗМІ, що Київ, начебто, не полишає надії вирішити конфлікт на сході військовим способом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-