Кулеба: Про залучення іноземних військ з нашого боку наразі не йдеться

Кулеба: Про залучення іноземних військ з нашого боку наразі не йдеться

Укрінформ
Міністерство закордонних справ докладає всіх зусиль для запобігання нападу Росії на Україну, але про залучення іноземних військ на територію України наразі не йдеться.

Про це журналістам повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає кореспондент Укрінформу.

«Про те, щоб іноземні війська воювали на території України з нашого боку, наразі не йдеться. Єдині іноземні війська, які ведуть бойові дії на території України, - це російські війська», - сказав він.

Кулеба також назвав можливий наступ російських військ одним зі сценаріїв, який, безумовно, лежить на столі російського керівництва.

«Зараз ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб йому запобігти, але це не скасовує потребу в максимальному зміцненні нашої обороноздатності, тому що ніколи не можливо повністю передбачити дії Російської Федерації», - зауважив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія зосередила понад 92 тисячі військовослужбовців біля кордонів України та готується до нападу, що може розпочатися наприкінці січня - початку лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-