Франція попереджає Росію про тяжкі наслідки в разі вторгнення в Україну

Франція попереджає Росію про тяжкі наслідки в разі вторгнення в Україну

Укрінформ
Офіційний Париж занепокоєний нарощуванням російських військ уздовж кордону України, і попереджає, що вторгнення матиме для РФ тяжкі наслідки.

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, передає Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

«Будь-яке порушення кордону, будь-яке вторгнення призведе до вкрай тяжких наслідків», - сказав Ле Дріан в інтерв’ю французькому радіо RTL.

Зазначається, що протягом останніх тижнів США попередили європейських союзників про те, що Росія може планувати вторгнення в Україну – з огляду на нарощування військ та озброєнь уздовж кордону.

Разом з тим, на думку Ле Дріана, важливо знайти «спосіб працювати разом», притому що авторитарні схильності Путіна дедалі більше проявляються в останні місяці.

Окрім того, за словами глави МЗС Франції, Росія повинна використати свій вплив для розв'язання міграційної кризи в Білорусі. «Саме зараз час для Росії натиснути (на Білорусь - ред.)», - сказав він, зазначивши, що Олександр Лукашенко може створити гуманітарну катастрофу. 

Як повідомлялося, начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Росія зосередила понад 92 тисячі військовослужбовців біля кордонів нашої держави, наступ може розпочатися наприкінці січня – на початку лютого 2022 року.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов зазначив, що Росія, стягуючи війська до українського кордону, намагається максимально підняти ставки перед майбутніми переговорами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-