Уряд ще не подав до парламенту доопрацьований проєкт бюджету-2022 — Корнієнко

Уряд ще не подав до парламенту доопрацьований проєкт бюджету-2022 — Корнієнко

Укрінформ
Кабінет Міністрів наразі не подав до парламенту доопрацьований проєкт державного бюджету на 2022 рік, а ухвалити його можуть з 30 листопада до 3 грудня або з 14 до 17 грудня.

Для ухвалення бюджету ще є два пленарні тижні роботи народних депутатів, розповів перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко у коментарі Укрінформу.

“Для бюджету в нас ще є два тижні пленарних, будемо намагатися в перший тиждень (пленарний — ред.) його розглянути, але поки немає кінцевого повернутого проєкту з доопрацьованими від уряду, тому чекаємо від них”, - зазначив віцеспікер.

Корнієнко пояснив, що якщо наступного тижня Кабмін встигне повернути проєкт бюжету-2022 до ВР, і документ пройде необхідний комітетський розгляд, тоді можливе його ухвалення на пленарному тижні з 30 листопада до 3 грудня.

Водночас він висловив думку, що, швидше за все, ухвалення держбюджету в другому читанні відбудеться на іншому пленарному тижні — з 14 до 17 грудня.

“Він (бюджет — ред.) має бути прийнятий до Нового року”, - запевнив перший заступник Голови ВР.

Водночас Корнієнко заявив, що є “системний спротив” прийняттю так званих ресурсних законопроєктів, зокрема, № 5600. За словами Корнієнка, цей законопроєкт, зокрема, може збільшити ресурсну базу бюджету на “кілька десятків мільярдів гривень”.

Як повідомлялося, Верховна Рада 2 листопада ухвалила постанову №6000-П "Про висновки та пропозиції до проєкту Закону України про Державний бюджет України на 2022 рік", що вважається ухваленням законопроєкту про Держбюджет на наступний рік у першому читанні.

18 листопада Верховна Рада зняла з розгляду на засіданні законопроєкт №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-