Німеччина і Франція готові до координації з іншими країнами задля стримування РФ – Кулеба

Німеччина і Франція готові до координації з іншими країнами задля стримування РФ – Кулеба

Укрінформ
Німеччина та Франція розуміють, що Росія зараз ескалює ситуацію в різних сферах, і готові до координації з іншими країнами задля стримування її агресивної поведінки.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час спілкування зі ЗМІ у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені було важливо сьогодні побачити, що наші партнери Німеччина та Франція дуже чітко розуміють, хто що робить і що саме Росія зараз ескалює ситуацію в різних сферах, і що вони готові координувати свої дії між собою, а також з іншими країнами, які не входять до нормандського формату, для того, щоб стримувати агресивну поведінку Росії», - сказав Кулеба.

Він акцентував, що відвідував США, а сьогодні перебуває в Брюсселі саме з метою консолідації міжнародної підтримки України.

«Кожен голос, кожна дія у цій ситуації є надзвичайно важливими, і Росія має побачити, що вона не зможе витримати ту ціну, яку їй доведеться заплатити у разі, якщо вона вдасться до масштабних військових дій», - наголосив міністр.

Стосовно можливих інструментів стримування Росії Кулеба зазначив, що «це ми все побачимо у житті».

Міністр заявив, що сьогодні на зустрічах і в ЄС, і в НАТО, і з колегами з Франції і Німеччини у межах нормандського формату наголошував: якщо Росія почне діяти, у них не буде часу на координацію і проходження всіх бюрократичних процедур.

«Тому, будь ласка, проведіть підготовчу роботу зараз. Сам факт цієї роботи вже буде сигналом Росії, що ви готуєтеся відповідати на її дії, і це також буде стримувати Росію.Тому що потім, якщо військовий сценарій запрацює, то часу просто не буде. Але ще раз наголошу: ми всі зосереджені зараз на політичному врегулюванні процесу. Україна буде поводитися дуже відповідально, але ми так само будемо готові захищати себе у разі, якщо відбудеться інший сценарій», - резюмував глава МЗС.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час робочого візиту до Брюсселя провів перемовини з міністрами закордонних справ Франції та Німеччини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-