Резніков обговорив ситуацію на кордоні з тимчасовою повіреною США Квін

Резніков обговорив ситуацію на кордоні з тимчасовою повіреною США Квін

Фото
Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков і тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін обговорили загострення безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях України та довкола її кордонів, а також двостороннє співробітництво в оборонній сфері.

Про це повідомляє пресслужба МОУ, передає Укрінформ. 

Як зазначається, міністр оборони подякував уряду США за стійку підтримку України у протидії російській збройній агресії, здійсненні оборонних реформ та розвитку спроможностей Збройних сил України.

"У цьому контексті представники сторін обговорили питання загострення поточної безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях України та довкола її кордонів. Співрозмовники домовилися про тісну координацію політико-дипломатичних та інших заходів для пониження існуючого рівня ескалації", - зазначають в оборонному відомстві.

Повідомляється, що окремо сторони обговорили питання розвитку двостороннього оборонного співробітництва. Зокрема, підтримку з боку США реалізації заходів оборонної реформи, впровадження стандартів та принципів НАТО у повсякденну діяльність ЗСУ, розвиток їх бойових, спеціальних та інституційних спроможностей, набуття взаємосумістності зі збройними силами США та інших країн-партнерів.

Глава Міноборони та тимчасово повірена у справах США в Україні висловилися за поглиблення двосторонньої співпраці, зокрема, з використанням механізмів, які пропонуються укладеними в кінці серпня цього року двосторонніми документами – Рамковою угодою між міністерствами оборони України та США щодо стратегічних основ оборонного партнерства, а також міжурядовою Угодою про проєкти у сфері досліджень, розробок, випробувань та оцінки.

У МОУ наголосили, що ця зустріч є першою у розкладі заходів міжнародного співробітництва Резнікова на новій посаді та є свідченням поглиблення стратегічного партнерства між країнами.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 3 листопада звільнила Андрія Тарана з посади міністра оборони. Того ж дня Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту подання про призначення Олексія Резнікова на цю посаду. 4 листопада парламент призначив Резнікова на посаду міністра оборони.

Міграційна криза на кордоні Білорусі з країнами ЄС триває з кінця червня. Литва, Польща та Латвія звинувачують Білорусь у навмисне створеному міграційному тиску на їхні країни та ЄС загалом, називаючи ці дії «гібридною атакою».

Ситуація загострилася 8 листопада, коли велика група мігрантів вчинила спробу силового перетину кордону з Польщею.

ЄС застосує п'ятий пакет санкцій проти Білорусі через ситуацію на кордонах. 

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-