З понеділка Рада буде закрита для депутатів без COVID-сертифікатів, тесту чи довідки

З понеділка Рада буде закрита для депутатів без COVID-сертифікатів, тесту чи довідки

Укрінформ
У Верховну Раду з понеділка, 15 листопада, не пускатимуть без сертифікатів про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту чи довідки про одужання.

Про це голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат із парламентської фракції "Слуга народу" Михайло Радуцький написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"З понеділка Верховна Рада буде закрита для депутатів без сертифікатів вакцинації або негативного ПЛР-тесту чи довідки про одужання. Це наша ініціатива, і я дуже радий, що нам вдалося її реалізувати. Не може влада встановлювати для себе окремі правила", - наголосив Радуцький.

За його словами, у нардепів, які ще не вакцинувались, буде можливість це зробити неподалік від Верховної Ради, адже у понеділок відкривається новий центр вакцинації проти COVID-19, розташований у готелі “Національний”, вул. Липська 5.

"На жаль, нам не вдалося переконати вакцинуватись деяких народних обранців. Їм доведеться пройти тест. В понеділок з 8 до 10 години у приміщенні лікарської амбулаторії № 2 за адресою: вул. Шовковична, 2, каб.110 працюватиме лабораторія з експрес-тестування", - додав нардеп.

Водночас він зазначив, що тестування депутатів держава не сплачує.

Радуцький поінформував, що на вході до будівель ВР співробітники УДО будуть перевіряти сертифікати у застосунку «Дія» за допомогою спеціальних пристроїв для зчитування QR-коду.

За його словами, нові правила стосуються не лише народних депутатів, але й співробітників апарату Верховної Ради та журналістів.

"Наступний крок, про який ми говоримо ще з початку року – реальний механізм притягнення депутата до адміністративної відповідальності за порушення маскового режиму. Сертифікат вакцинації не надає права нехтувати вимогами карантину", - підкреслив голова комітету РВ.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук 12 листопада підписав розпорядження "Про деякі заходи із попередження поширення гострої респіраторної хвороби".

На час карантину відвідування парламенту буде дозволено за наявності сертифікату вакцинації (щеплення однією чи кількома дозами) або негативного ПЛР-тесту (терміном до 72 годин) або антиген тесту (до 48 годин) чи довідки про одужання від коронавірусу (довідка надається терміном на 6 місяців з одужання).

Розпорядженням рекомендується головам комітетів Верховної Ради, тимчасових спеціальних комісій, тимчасових слідчих комісій Верховної Ради проводити засідання цих органів парламенту з дотриманням протиепідемічних вимог, як правило, у режимі відеоконференції.

Розпорядження набирає чинності з 15 листопада 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-