Маас зустрінеться з Кулебою та Ле Дріаном в Брюсселі

Маас зустрінеться з Кулебою та Ле Дріаном в Брюсселі

Укрінформ
В.о. міністра закордонних справ ФРН Гайко Маас планує зустрітися наступного понеділка в Брюсселі з українським колегою Дмитром Кулебою та французьким візаві Жан-Івом ле Дріаном.

Про це поінформувала на брифінгу в п’ятницю речниця німецького МЗС Андреа Зассе, передає кореспондент Укрінформу.

Зустріч, за словами речниці, відбудеться у рамках програми Східного партнерства.

Зассе не підтвердила, але й не спростувала те, що одною з тем може стати ситуація з мігрантами, які намагаються потрапити в ЄС через Білорусь. Дипломат також не відповіла на запитання, чи обговорюється взагалі у політичних колах така можливість.

«Для Німеччини важливо розв’язати кризу, яку створив Лукашенко, разом з партнерами в ЄС і його окремими членами», - заявила представниця МЗС, додавши, що є «різні пропозиції та заходи», деякі з яких будуть обговорюватися під час наради голів МЗС ЄС наступного понеділка.

Нагадаємо: днями експерт із зовнішньополітичних питань фракції Соціал-демократичної партії у німецькому Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на кордоні з Білоруссю, розмістивши мігрантів на її території. Секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи цю заяву, порадив «соціал-демократам Німеччини взяти собі додому по два, по три, по п’ять біженців; а якщо мало місця в Бундестазі, то нехай їх беруть до себе і нехай там знаходяться». Він назвав «дуже дивним», коли німці починають розповідати, що нам з цього приводу робити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-