Леросу вручили ще одну підозру — не спростував пост про брата Єрмака

Леросу вручили ще одну підозру — не спростував пост про брата Єрмака

Укрінформ
Народному депутату повідомили про підозру в умисному невиконанні судового рішення.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, народний депутат умисно не виконав рішення суду – постанову Київського апеляційного суду, якою парламентарія було зобов’язано спростувати поширену ним недостовірну інформацію стосовно громадянина, шляхом розміщення відповідної інформації на своїй сторінці у Фейсбуці. Як зазначили в ОГП, підозрюваний усвідомлював обов’язковість виконання рішення, а також мав реальну можливість виконати вимоги суду в повному обсязі, однак не зробив цього.

Водночас у ДБР поінформували, що 11 серпня 2021 року Київський апеляційний суд визнав недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію, інформацію, поширену депутатом 29 березня 2020 року на його сторінці в одній із соціальних мереж. Суд також зобов’язав нардепа спростувати поширену ним інформацію, виклавши на своїй сторінці відповідний текст.

Зазначене рішення суду 11 серпня 2021 року набрало законної сили та є чинним. Однак, зауважують у відомстві, нардеп умисно не виконав рішення суду, хоча був належним чином з ним ознайомлений та мав для цього реальні можливості.

Після відкриття виконавчого провадження, накладення двох грошових стягнень, а також неодноразового попередження про кримінальну відповідальність за умисне невиконання судового рішення державний виконавець звернувся до Державного бюро розслідувань з повідомленням про вчинення кримінального правопорушення.

Кваліфіковано кримінальне правопорушення за ч. 1 ст. 382 Кримінального кодексу (невиконання судового рішення). Санкція статті передбачає покарання до 3 років позбавлення волі.

Правоохоронні органи не називають ім’я нардепа. Водночас народний депутат Гео Лерос повідомив у Фейсбуці, що йому "вручили ще одну підозру та клопотання про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, який буде розглянуто сьогодні о 17:00 у Печерському суді".

"За те, що не спростував пост про Дениса Єрмака!При чому, моя апеляція прийнята в касації!

Більш того, слідчими не було доведено, що я не виконав рішення суду! Ви ж пам’ятаєте, як на відео Денис Єрмак торгував від імені брата державними посадами. За те, що я не спростував цей факт, який всі бачили своїми очима, вони мене теж хочуть посадити", – зазначив він.

Лерос додав, що він "жодного повідомлення про спростування не отримував від державних органів".

Як повідомляв Укрінформ, у серпні поточного року Київський апеляційний суд задовольнив позов Дениса Єрмака – брата керівника Офісу Президента Андрія Єрмака – до народного депутата Гео Лероса про захист честі, гідності і ділової репутації.

Перед цим, 31 травня 2021 року, Печерський райсуд Києва відмовив брату керівника ОП Денису Єрмаку у задоволенні позову про захист честі, гідності і ділової репутації до позафракційного народного депутата Гео Лероса.

Денис Єрмак просив суд зобов'язати Лероса спростувати оприлюднену на сторінці депутата у Фейсбуці інформацію: "Відеодокази, як Єрмак через свого брата барижить державними посадами, впроваджує свою програму до правоохоронних структур та оборонки (привіт з РФ), ну і, звісно, заробіток на державі".

Денис Єрмак у вересні 2020 року подав позов про захист честі, гідності та ділової репутації після оприлюднення так званих "плівок Лероса" на яких ішлося про корупційні схеми у столиці.

11 листопада Гео Леросу повідомили про підозру за непристойний жест в сесійній залі Президенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-