США уважно стежать за активністю Росії поблизу України, бо пам’ятають про 2014 рік - Блінкен

США уважно стежать за активністю Росії поблизу України, бо пам’ятають про 2014 рік - Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати стежать за незвичною активністю Росії поблизу українського кордону і можливістю провокацій з боку Москви.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав державний секретар США Ентоні Блінкен у середу на пресбрифінгу після підписання Хартії стратегічного партнерства між Україною і США.

«Ми стурбовані повідомленнями про незвичайну активність Росії поблизу України й дуже уважно стежимо за цим. Ми також консультуємося із союзниками і партнерами… У нас немає ясності щодо намірів Москви, але ми знаємо, як вона діяла», - зазначив він.

Читайте також: Україна і США підписали оновлену Хартію стратегічного партнерства

За словами Блінкена, Росія може зробити серйозну помилку, спробувавши повторити те, що вона зробила у 2014 році, коли «масові сили вздовж кордону» перейшли на територію суверенної України. При цьому Росія брехливо заявила, що була спровокована на ці дії.

«Тож, як ми бачимо, у минулому вони заявляли про провокації в якості обґрунтування своїх дій, аби робити те, що мали намір і планували робити весь цей час. Ось чому ми дивимося на це дуже уважно», - додав Блінкен.

Читайте також: США провели міжнародні консультації через скупчення сил РФ біля України – Білий дім

Він також позитивно оцінив силу і витримку української сторони. «Будь-які провокації, які ми бачимо, походять від Росії - з цими переміщеннями сил уздовж кордонів України», - зазначив високопосадовець.

«Сьогодні ми посилаємо сигнал про те, що наша прихильність суверенітету України, її незалежності, територіальної цілісності є залізною», - підкреслив держсекретар.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба й державний секретар США Ентоні Блінкен підписали в середу Хартію стратегічного партнерства Україна – США, яка визначає основні напрями двосторонніх відносин у ключових сферах на десятиліття вперед.

Фото: State Department Photo by Ron Przysucha

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-