Данілов каже, що не знає про історію з Демченком і люстраційним списком

Данілов каже, що не знає про історію з Демченком і люстраційним списком

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявляє, що його перший заступник Руслан Демченко "займається своєю роботою", а про питання люстраційної перевірки йому невідомо, цим займаються інші органи.

Про це Данілов заявив на брифінгу за підсумками засідання РНБО, відповідаючи на питання, чому прізвище Демченка зникло з сайту Міністерства юстиції, де той був начебто зазначений у списку осіб, яким заборонено обіймати державну посаду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не знаю, хто звідки зник. Руслан Михайлович (Демченко - ред.) займається своєю роботою. Якщо є якісь питання (стосовно люстрації - ред.), то це точно не до мене, а до відповідних органів. У органів питань до Руслана Михайловича на сьогодні немає", - сказав секретар РНБО.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Демченко начебто підпадав під люстрацію, але його ім’я і прізвище зникло з сайту Міністерства юстиції, де він був зазначений у списку осіб, яким заборонено обіймати державну посаду.

Читайте також: Малюська вважає, що треба «звузити» механізм люстрації

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2019 року Президент Володимир Зеленський призначив Демченка своїм радником.

Демченко працював першим заступником міністра закордонних справ з грудня 2010-го по 5 березня 2014 року, був радником 5-го Президента України Петра Порошенка з 23 вересня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-