США підтримують контакти з Європою щодо ситуації на кордоні України – Пентагон

США підтримують контакти з Європою щодо ситуації на кордоні України – Пентагон

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін занепокоєний стягуванням російських військ до кордону з Україною і підтримує контакти з колегами в Європі.

Про це заявив на брифінгу речник Пентагону Джон Кірбі, передає Укрінформ з посиланням на сайт Міноборони США.

«Ми продовжуємо стежити за ситуацією… Міністр, як і раніше, стурбований цим нарощуванням сил, ми продовжуємо уважно стежити за цим. Він (Остін – ред.), як і раніше, підтримує контакти з представниками військового керівництва високого рангу тут, в Пентагоні, а також в Європі», - сказав Кірбі.

Читайте також: Київ і Вашингтон не мають розбіжностей щодо ситуації на кордоні РФ і України – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, за даними Головного управління розвідки Міноборони, станом на початок листопада 2021 року біля українського кордону і на тимчасово окупованих територіях Російською Федерацією зосереджено угруповання військ (сил) загальною чисельністю близько 90 тисяч осіб.

Американське видання Politico напередодні оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують нещодавні повідомлення про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною.

Раніше кілька джерел, у тому числі авторитетне американське видання The Washington Post, написали, що останніми тижнями Росія відновила переміщення техніки та військових до кордону з Україною.

Газета із посиланням на неназваних співрозмовників серед американських та європейських посадовців зазначає, що це почалося після того, як Кремль завершив спільні з Білоруссю масштабні військові навчання «Захід-2021» півтора місяця тому.

Водночас в ОП заявили, що Україна не має підтвердження інформації про те, що Росія знову начебто нарощує кількість військових у Криму, ОРДЛО та поблизу українських кордонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-