Порошенко продав акції «5 каналу» та «Прямого» - через закон про олігархів

Порошенко продав акції «5 каналу» та «Прямого» - через закон про олігархів

Укрінформ
Експрезидент, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко передав акції «Прямого» і «5 каналу» новому медіахолдингу "Вільні медіа".

Як передає Укрінформ, про це повідомили у "Євросолідарності".

«Днями через атаку на свободу слова, яка є справжньою мішенню закону про олігархів, я вимушений був прийняти рішення про продаж акцій обох донедавна своїх каналів журналістам: теперішнім і колишнім, які працювали на «Прямому» і, звичайно, на 5-му каналі, який боровся з цензурою ще в часи Помаранчевої революції і Революції Гідності. Частина цих журналістів – народні депутати. Згідно закону, свої пакети вони передали в управління телеканалам, які об’єдналися у холдинг із символічною назвою «Вільні медіа», – повідомив Порошенко.

Читайте також: РНБО має технічну можливість виявляти олігархів - Данілов

На сайті 5 каналу йдеться, що медіахолдинг "Вільні медіа" придбав 100% корпоративних прав у телеканалах "5 канал" та "Прямий", і придбання було здійснено за ринковою ціною.

При цьому зазначається, що новий медіахолдинг створили 5 листопада «медійники, громадські діячі та опозиційні депутати, які були журналістами». Причиною створення медіахолдингу було названо антиолігархічний закон.

Читайте також: В ОП пояснили, чи є закон про олігархів «безболісним» для Коломойського

Як повідомлялося, 5 листопада Президент Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-