У Зеленського прокоментували кадрові зміни в делегації ТКГ

У Зеленського прокоментували кадрові зміни в делегації ТКГ

Укрінформ
Оновлена українська делегація у Тристоронній контактній групі має ще більше зосередитися на вирішенні гуманітарних і соціальних питань.

Про це заявив прессекретар Президента Сергій Никифоров у відеокоментарі у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Також про зміни в українській делегації у Тристоронній контактній групі. Після переходу Олексія Резнікова на посаду міністра оборони до роботи делегації приєднається Ірина Верещук. Делегація має ще більше зосередитися на вирішенні гуманітарних і соціальних питань. Вже є завдання і в Андрія Костіна, на нього тимчасово покладено виконання обов'язків першого заступника голови української делегації", - сказав Никифоров.

Читайте також: Лише Росія відповідальна за затримку «нормандської» зустрічі - Никифоров

За його словами, Офіс Президента наголошує на необхідності активізувати роботу над звільненням утримуваних осіб, для забезпечення нормальних умов КПП на лінії розмежування. "Також потрібно створити нову підгрупу, яка буде працювати над поверненням Україні контролю за державним кордоном на Донбасі. Якщо російська сторона визнає Мінські домовленості, то має погодитися і з тим, щоб на рівні Тристоронньої контактної групи реалізувати пункти Мінська", - сказав Никифоров.

Як повідомляв Укрінформ, 4 листопада Верховна Рада призначила Ірину Верещук віцепрем’єр-міністром - міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. До того цю посаду обіймав Олексій Резніков, якого натомість призначили новим міністром оборони.

Читайте також: Висновки про цілі Росії щодо військ на кордоні робити передчасно - речник Зеленського

5 листопада Президент Володимир Зеленський вивів міністра оборони Резнікова зі складу делегації України у Тристоронній контактній групі, натомість призначивши Андрія Костіна тимчасовим виконувачем обов’язків першого заступника глави делегації України у ТКГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-