Лише Росія відповідальна за затримку «нормандської» зустрічі - Никифоров

Лише Росія відповідальна за затримку «нормандської» зустрічі - Никифоров

Відео
Укрінформ
Російська сторона залишається єдиною відповідальною за затримку переговорів у нормандському форматі, оскільки Україна, Франція та Німеччина готові до контактів на рівні міністрів та лідерів найближчим часом.

Про це заявив прессекретар Президента Сергій Никифоров у відеокоментарі у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Щодо вчорашнього ефіру програми "Погляд з Банкової" у частині про нормандський формат йшлося виключно про те, що під питанням час та рівень проведення наступних зустрічей нормандії. Сам формат - поза усілякими питаннями і сумнівами. Це безальтернативний майданчик для припинення конфлікту на сході України. Мої слова сьогодні підтвердив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Російська сторона залишається єдиною відповідальною за затримку у нормандському форматі", - сказав Никифоров.

Він наголосив, що Україна, Франція та Німеччина готові до контактів на рівні міністрів та лідерів найближчим часом.

Читайте також: Никифоров: Продовження роботи нормандського формату - під питанням

"Ми вважаємо, що суть переговорів - отримання результату. Якщо російська сторона наполягає, що підсумок має бути відомий до початку перемовин, то це ставить під питання сам переговорний процес. Закликаємо Москву співпрацювати. Донбас очікує на мир і Росія повинна зробити свій внесок у його досягнення", - додав він.

Читайте також: Берлін отримав від Москви «російське бачення» зустрічі «Норманді» на рівні міністрів

Як повідомлялося, зустрічі у нормандському форматі не проводились уже рік. Востаннє лідери "нормандської четвірки" збиралися на зустріч у форматі відеоконференції у листопаді 2020 року. До цього вони зустрічалися в Парижі у грудні 2019 року після трирічної перерви.

Напередодні, 7 листопада, прессекретар Президента України у програмі "Взгляд с Банковой" телеканалу "Дом" зазначив, що подальша робота нормандського формату за участю України, Франції, Німеччини та Росії під питанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-